Over mij

 

Al bijna 15 jaar geniet ik als leerkracht van het lesgeven. Lesgeven vind ik echt super tof! 

Alleen ik mis iets!

Wat ik in het onderwijs mis, is echt individuele aandacht aan kinderen. Waar je in de klas eigenlijk gewoon geen tijd voor hebt.

Op een dag  rij ik naar Leeuwarden en denk ik aan dat stukje individuele aandacht wat ik mis. 

Dan ineens zegt een stemmetje:

“Kiki, het nu de tijd om iets te ondernemen! De schuur is klaar, een plek waar je een prachtige ruimte kan creëren,  de kinderen zijn groot, nu ga je iets doen waar jij heel blij van wordt!  

Iets waarbij jij kijkt naar het individuele kind.

Ohhh wat voel ik, mijn vlammetje begint te branden, mijn ogen beginnen ervan te stralen!!!

Ik zie mij al helemaal zitten!!  Maar-re wat, wat wil ik dan???  

Wat ik wel zeker weet is dat ik iets ga doen dat gericht is op: Wat maakt dat een kind doet wat hij doet en welke onbewuste boodschap zit er onder het gedrag?  

Juist dit vind ik zo belangrijk, op mijn werk zie ik soms kinderen gedrag vertonen waarvan ik denk dat het (onbewuste) noodkreet is. Als ik kijk naar het kind zijn situatie,  is het eigenlijk heel logisch dat een kind zo reageert als dat hij reageert.   In sommige gevallen wordt er dan gekozen voor medicatie, waar ik niet altijd achter kan staan. In mijn beleving neemt medicatie wel een deel van het gedrag en de emoties weg, maar niet aanleiding en de onderliggende behoefte die het gedrag veroorzaakt.

Thuis kruip ik achter de laptop en ga mij oriënteren: Welke opleiding past bij mij en wat wil ik?  Op het internet zie ik diverse opleidingen,  alleen voel ik nog geen vlammetje. Dat wordt even een dingetje denk ik?! 

Totdat:  Ik terecht kom op de site van de Magie van Kindercoaching. Wauw, dit is leuk! Dit is echt wat voor mij.

Het vlammetje, ik voelde het weer volop branden.  Wie is dat mooie kind achter het gedrag? In de opleiding leer je ook dat je niet alleen een kind coacht, maar ook de ouders.

Tijdens de opleiding wordt mij de vraag gesteld: Als jij als kind een kindercoach had gehad dan”?  Nou, dan dat ik het erg fijn gevonden dat iemand mij had gevraagd hoe is het nu echt met jou.

 Dan had ik het erg fijn gevonden om even echt met iemand te kunnen praten over de dingen die mee bezig hielden.

Mede door de opleiding kom ik er echt achter wat de reden is geweest dat ik vaak alleen op mijn kamer speelde, tijdens drukke / hectische perioden.  En ik word mij ervan bewust dat de gevoelens die ik ervaar vaak helemaal niet van mij zijn, maar dat ik ze oppik van anderen.  Wat ben ik nu ontzettend blij dat ik me hier nu bewust van ben en dat ik kinderen en hun ouders hiermee kan helpen.  

Van mijzelf durf ik stiekem wel te zeggen dat ik flexibel, creatief, gezellig, optimistisch, vrolijk én speels ben. Wat veel voordelen heeft t.a.v. de inhoud van de sessies, en het zorgt ervoor dat ik mij makkelijk aan kan passen aan de wensen van een kind.

Ach ja, soms ben ik iets wat te voorzichtig, te geduldig of te bescheiden, wat dan weer zo z’n voordelen heeft  tijdens het werken met kinderen en hun ouders.  

Natuurlijk is dit allemaal erg leuk om te weten, maar misschien is het ook wel leuk is om te weten dat:

Ik enorm kan genieten wanneer een ander goed in zijn vel zit en vooral als ik er een steentje aan heb mogen bijgedragen, wat ik eigenlijk helemaal niet wil horen,  want dan ga ik een beetje blozen. 

Verder kan ik je vertellen dat ik het als kind al super tof vond om mensen te helpen, mensen cadeautjes geven, mensen een goed  gevoel geven. Van dit alles geniet ik  eigenlijk nog steeds enorm.  Want als een ander zich goed voelt, doet dit mij zeer goed.

Misschien is het  ook leuk om te weten dat ik, naast kindercoach en leerkracht,  getrouwd ben met de vader van mijn 2 ontzettend leuke pubers.

En dat wij samen genieten van onze hond, onze kat, de 2 konijntjes en 2 ontzettend ondeugende paardjes.   Dat paarden een grote rol spelen in mijn leven, dat zij ook de reden zijn dat ik Kind en paard aanbied, naast individuele sessies.

Wil je nog meer weten over wie ik ben of hoe ik ergens over denk? Neem gerust contact met mij op!